DorteL Scallop wrapped in katenspek, seasoned with pul biber on a bed of garlicky peas with a sage lemon butter oil |
Kelly: Pea soup and basil mint oil Colleen: Honeyed prawns on polenta cake (sorry I did not take a picture- but it was good good (creamy polenta cake with crisp corn, zingy lemony honey sauce...) |
Mascha: Pork belly in five spice, honey, Winnie: Herby cream cheese stuffed peppers, yellow pepper gorgonzola wrapped ham, potato gratin |
Dorte: Black bean brownies and vanilla sauce |
Mascha: Salted caramel ice cream |
Black bean brownies - voor +/- 16 cupcakes
Oven voorverwarmen op 160 graden, kleine vormpjes of cupcake
vormpjes.
Ingrediënten:
·
Blikje zwarte bonen, uitgelekt 240 gram
·
100 gram amandelmeel
·
45 gram gesmolten kokosolie
·
3 theelepels (7 ml) vanille extract
·
2 vlaseieren*
·
1 echt ei
·
65 gram cacaopoeder
·
170 gram ruwe rietsuiker of kokosbloesemsuiker
·
100 ml (amandel)melk
·
1 theelepel soda-bicarbonaat + 1 theelepel
wijnsteenzuur bakpoeder
·
100 gram grof gehakte (wal-, hazel-, pecan) noten,
of pistache, amandel…
·
1 theelepel appelazijn of citroensap
*1 vlasei: 1 eetlepel gebroken lijnzaad op 2,5
eetlepel water. 5 minuten laten staan en gebruiken.
Maak de 2 vlaseieren klaar.
Doe de uitgelekte en goed afgespoelde bonen samen met de
vlaseieren, vanille extract en kokosolie in de blender. Mix tot de bonen
helemaal gepureerd zijn. Doe in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten
behalve de grof gehakte noten toe en mix tot een mooi beslag. Roer er tenslotte
de gehakte noten doorheen.
Doe het beslag in de vormpjes en bak 15 tot 20 minuten, afhankelijk hoeveel je in
de vormpjes hebt gedaan.
No comments:
Post a Comment